FC Utrecht heeft donderdag twee spelers gepresenteerd voor volgend seizoen. Middenvelder Chris David en aanvaller Bilal Ould-Chikh komen de ploeg van trainer Erik ten Hag versterken. 

David tekende in de Galgenwaard een contract voor één seizoen, met een optie voor een tweede jaar.

De geboren Amsterdammer stond tussen 2013 en 2015 onder contract bij Fulham, waar hij amper wedstrijden speelde. Ook de laatste jaren bij Go Ahead Eagles kwam David zelden aan spelen toe door blessureleed.

Trainer Erik ten Hag heeft desondanks genoeg vertrouwen in David. "Ik ken hem goed uit mijn Twente-periode en hij heeft onmiskenbaar talent. Door een onfortuinlijke samenloop van omstandigheden is zijn loopbaan nog niet tot wasdom gekomen. FC Utrecht speelt graag een rol om hem terug te brengen op dit niveau."

Ould-Chikh

De 19-jarige Ould-Chikh trainde al sinds maart van dit jaar mee in Utrecht nadat zijn contract bij Benfica werd ontbonden. De Nederlandse jeugdinternational speelde in het betaald voetbal voor FC Twente en Jong FC Twente.

In de zomer van 2015 tekende Ould-Chikh een contract voor vijf jaar bij Benfica, maar hij speelde nooit een officieel duel voor het eerste elftal van de Portugese topclub.

"Bilal hebben we uitgebreid kunnen ervaren tijdens de periode waarin hij met onze beloftenploeg en ons eerste elftal trainde", zegt Ten Hag. "Tijdens de voorbije weken heeft hij bevestigd een jonge speler met veel potentie te zijn. Samen zullen wij gericht aan de slag gaan om zijn talent tot bloei te laten komen."

FC Utrecht, dat volgend seizoen uitkomt in de voorronde van de Europa League, is actief op de transfermarkt. Eerder werden Cyriel Dessers (NAC Breda), Simon Makienok (Palermo) en Sander van de Streek (SC Cambuur) vastgelegd.