Trainer Massimiliano Allegri heeft woensdag zijn contract verlengd bij Juventus. De 49-jarige Italiaan blijft tot medio 2020 de hoofdtrainer van de club uit Turijn.

De 49-jarige Allegri wordt daarmee beloond voor een succesvolle periode bij de club, die sinds zijn aantreden in 2014 drie landstitels en drie bekers bemachtigde.

Hij leidde Juventus het afgelopen seizoen ook naar de Champions League-finale, waarin de club verloor van Real Madrid.

Onder Allegri won de club uit Turijn 84 van de 114 duels in de Serie A, wat Juventus een gemiddelde van 2,36 punt per wedstrijd opleverde. Behalve dit jaar tegen Real Madrid bereikte de Oude Dame onder Allegri ook in 2015 de (verloren) finale tegen Barcelona.

Volgens de club heeft Juventus onder Allegri een transformatie ondergaan, ''boordevol technische kwaliteit, tactische flexibiliteit en mentale hardheid''.

''Nu is het tijd om samen de volgende stap te zetten'', aldus Juventus.

Lazio Roma 

Wesley Hoedt en Stefan de Vrij krijgen komend seizoen bij Lazio weer te maken met Simone Inzaghi. Het contract van de Italiaanse trainer is verlengd tot medio 2020.

Inzaghi, tussen 1999 en 2010 speler van Lazio, werd in april vorig jaar aangesteld als opvolger van de ontslagen Stefano Pioli. Dit seizoen eindigde hij op de vijfde plek in de Serie A.

In de Coppa Italia reikte Inzaghi met Lazio tot de finale, maar daarin was Juventus met 2-0 te sterk.