Arda Turan heeft dinsdag per direct zijn Turkse interlandcarrière beëindigd. De 30-jarige spelmaker was in opspraak geraak na een aanvaring met een Turkse journalist.

Turan, die sinds 2002 international was, misdroeg zich tegen de journalist. Volgens de krant Milliyet zou hij de 62-jarige verslaggever hebben beledigd en bij zijn keel gegrepen hebben.

"Ik doe het noodzakelijke en beëindig mijn carrière bij het nationale team. Ik heb in het tricot van het nationale elftal een fout gemaakt", zei Turan dinsdag.

De beslissing om te stoppen als international is een persoonlijk beslissing, liet Turan weten. De middenvelder van FC Barcelona liet weten zich nu "licht als een vogel te voelen".

Eerder dinsdag had Turan op zijn Instagram-account het incident met de journalist nog op een andere manier uitgelegd. "Wat ik heb gedaan, is misschien niet goed te praten, maar ik vond het wel waardig en eervol gedrag", schreef hij.

EK

Met Turkije kwam Turan uit op het EK van 2008 en 2016. Hij slaagde er nooit in om zich met zijn land te plaatsen voor een wereldkampioenschap.

In clubverband begon Turan zijn loopbaan bij Galatasaray. In 2011 stapte hij over naar Atletico Madrid en twee jaar geleden werd de Turk aangetrokken door FC Barcelona. Met alle clubs werd hij eenmaal landskampioen.