Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax verwacht nog voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen een opvolger voor de dinsdag naar Borussia Dortmund vertrokken Peter Bosz te presenteren.

"We zijn al een paar dagen druk bezig. Het is bekend dat Ajax voor aantrekkelijk voetbal met veel eigen talenten staat en dat we vaak willen winnen. Net zoals spelers kunnen we ook trainers opleiden", zegt Van der Sar.

"Denk jij dan aan Marcel Keizer, onze trainer van Jong Ajax? Nou, volgens mij hebben en hadden we hier meer trainers rondlopen. Ik ga ook niet op andere namen reageren. Hopelijk kunnen we snel duidelijkheid scheppen.''

Volgens Van der Sar had Ajax Bosz aan zijn nog twee jaar doorlopende contract gehouden als er geen verschil van mening was geweest tussen leden van de technisch staf van het eerste elftal.

"Ik heb hier en daar gelezen dat er een onwerkbare situatie was. En dat er een knallende ruzie was. Dat was volgens mij niet het geval. Het is goed om met elkaar te discussiëren. We hebben na het seizoen ook alles geëvalueerd. Maar bij Ajax is het zo geregeld dat het technische hart uiteindelijk de beslissingen neemt. Met het plan-Cruijff in de hand willen we de club zo leiden."

Bergkamp

Van der Sar wil niet vertellen waardoor Bosz en zijn rechterhand Hendrie Krüzen tegenover Dennis Bergkamp, Hennie Spijkerman, Carlo l'Ami en Bjorn Rekelhof zijn komen te staan. Hij wenst ook niet te bevestigen dat Bosz zonder het viertal in zijn staf verder wilde.

"Laten we nu maar vooruit kijken. Dit was een vervelende situatie. We wilden eigenlijk met Peter verder. Maar toen kwam ook de interesse van een mooie club als Dortmund. En er was een verschil van inzicht."

Ajax begint op 29 juni weer met trainen en komt op 25/26 juli en 1/2 augustus uit in de derde voorronde van de Champions League.