Southampton heeft bij de Engelse voetbalbond een klacht ingediend tegen Liverpool. Die club zou zonder medeweten van Southampton verdediger Virgil van Dijk hebben benaderd.

Dat meldt de BBC dinsdagmiddag. Van Dijk staat volgens diverse Britse media op het punt om Southampton voor Liverpool te verruilen. Met die transfer zou een afkoopsom van zo'n 68 miljoen euro gemoeid zijn, een nieuw record voor een verdediger.

Southampton beweert dat Liverpool nooit formeel contact heeft opgenomen en dat de club daarom geen toestemming heeft om met de speler te onderhandelen.

Van Dijk staat ook in de belangstelling van Manchester City en Chelsea, maar de geboren Bredanaar zou voor een aanbieding van Liverpool hebben gekozen.

Twaalfvoudig Oranje-international Van Dijk (25) speelt sinds medio 2015 voor Southampton. Zijn contract loopt nog tot de zomer van 2022. Door een enkelblessure kwam Van Dijk sinds eind januari niet meer in actie. Hij moet deze week ook de interlands van het Nederlands elftal aan zich voorbij laten gaan.

Van Dijk speelde eerder voor FC Groningen en Celtic, dat hem voor zo'n 16 miljoen aan Southampton verkocht.