Pepe staat na tien jaar voor een vertrek bij Real Madrid. De verdediger is er met de clubleiding van de Spaanse topclub niet uitgekomen over het verlengen van zijn aflopende contract.

"Het is duidelijk dat ik hier niet verder ga. Deze periode is voorbij en vanaf nu zal er een nieuwe starten", aldus Pepe tegen de Spaanse radiozender Cadena Cope.

Real kwam in de winterstop nog met het bericht naar buiten dat ze graag verder wilden met Pepe, maar de 34-jarige Portugees kreeg tot zijn eigen teleurstelling slechts een eenjarige verbintenis voorgeschoteld.

"De regels van Real schrijven voor dat een speler van 33 jaar of ouder geen nieuw contract voor twee jaar mag ondertekenen, ook niet een contract voor één seizoen, plus een optie voor nog een jaar", laat Pepe weten.

De stopper kende een teleurstellend laatste seizoen. Hij moest vaker dan hem lief was op de bank plaatsnemen en dat zit hem nog altijd erg dwars.

"Ik heb geen afscheid genomen van trainer Zinedine Zidane omdat de club en hij al wisten dat ik zou vertrekken voordat ik het zelf wist. Ik wil niemand de schuld geven. Zidane heeft spectaculair gepresteerd met Real, maar sommige zaken begrijp ik niet. Waarom verdween ik uit het team?"

Paris Saint-Germain

Pepe kwam in de zomer van 2007 over van FC Porto. Hij speelde 224 competitieduels voor Real en won met de club drie keer de Primera Division, drie keer de Champions League, twee keer de wereldbeker voor clubteams en twee keer de Copa del Rey.

Pepe weet nog niet waar hij na de zomer aan de slag gaat. "Ik heb nog nergens getekend. Dat had ik wel kunnen doen, maar ik wilde in de slotfase van het seizoen niet voor onrust rondom de selectie zorgen."

Naar verluidt staat de 78-voudig international in de concrete belangstelling van Paris Saint-Germain. "Er zijn meer voorstellen", zegt Pepe. "Ook uit Engeland. Ik heb al mijn spullen in Portugal staan. Ik heb Madrid al verlaten. Ik ben trots dat ik voor deze club heb gespeeld, ik heb alles gegeven."