De WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Luxemburg staat onder leiding van scheidsrechter Bartosz Frankowski. De Europese voetbalbond UEFA heeft de 30-jarige Pool aangesteld voor het duel dat vrijdag om 20.45 uur begint in De Kuip.

Frankowski kreeg pas eenmaal eerder de leiding over een interland. Afgelopen vrijdag floot hij de wedstrijd tussen Japan en Bulgarije (7-2) op de Kirin Cup.

Bij Luxemburg ontbreekt topschutter Aurélien Joachim. De spits, die een verleden heeft bij Willem II en RKC Waalwijk, maakte in deze kwalificatiereeks vier van de zes doelpunten van zijn land. Joachim moet het duel met Oranje overslaan vanwege een schorsing.

In de selectie van het Nederlands elftal staat alleen Daley Blind op scherp. De verdediger van Manchester United heeft één gele kaart op zak en is bij een tweede boeking geschorst voor de volgende WK-kwalificatiewedstrijd, op 31 augustus tegen Frankrijk.

Oranje staat na vijf duels op de vierde plek in groep A van de Europese kwalificatiezone. Luxemburg speelde alleen gelijk tegen Wit-Rusland en is met één punt hekkensluiter.

Zo kan Oranje toch nog het WK halen
60
Zo kan Oranje toch nog het WK halen