België heeft maandag voor eigen publiek de oefenwedstrijd tegen Tsjechië gewonnen: 2-1. Rusland won een oefenduel met Hongarije met 0-3.

De Belgen waren in Brussel oppermachtig tegen Tsjechië. De formatie van bondscoach Roberto Martinez had de score flink kunnen opvoeren, maar raakte onder meer twee keer de paal.

Michy Batshuayi opende halverwege de eerste helft de score met een schuiver. Na een enorme fout van Kevin De Bruyne kwam Tsjechië nog voor rust op gelijke hoogte. Hij verloor op de rand van het strafschopgebied de bal aan Ladislav Krejci, die vervolgens Michal Krmencik liet scoren: 1-1.

Vlak na rust besliste Marouane Fellaini het duel. De middenvelder, aan het begin van de tweede helft in de ploeg gekomen, kopte een hoekschop binnen.

België speelt vrijdag in de WK-kwalificatie de uitwedstrijd tegen Estland. De 'Rode Duivels' gaan aan kop in groep H van de Europese kwalificatiezone. Uit de eerste vijf wedstrijden werden dertien punten gehaald.

Rusland was in Boedapest veel te sterk voor Hongarije. Fedor Smolov opende de score voor de gastheer van het WK 2018, waarna Marton Eppel een eigen doelpunt maakte. Dmitri Poloz zorgde in de slotfase voor 0-3.

Het oefenduel tussen Macedonië en Turkije eindigde in een 0-0 gelijkspel.