Stefan de Vrij is beschikbaar voor het Nederlands elftal. De verdediger van Lazio kampte afgelopen week met knieklachten en sloeg daarom het trainingskamp in Portugal over.

De Vrij werd zondag in Rotterdam onderzocht door de medische staf van Oranje en fit bevonden, meldde een woordvoerder van de ploeg.

De Vrij ontbreekt echter in de wedstrijdselectie voor de oefeninterland van zondag tegen Ivoorkust. Hij bekijkt de wedstrijd in De Kuip vanaf de tribune en sluit in principe dinsdag aan op het trainingsveld.

De oud-Feyenoorder speelde in september 2015 tegen Turkije zijn dertigste en voorlopig laatste interland. De Vrij werd toen halverwege gewisseld met een knieblessure. Die bleek zo ernstig, dat hij maandenlang aan de kant stond.

Een gebroken middenvoetsbeentje zette De Vrij vorig jaar weer een tijdje buitenspel. Hij keerde in maart terug in de selectie van Oranje voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije, maar aanhoudende klachten aan zijn scheenbeen voorkwamen toen een rentree.

Bondscoach Dick Advocaat maakt na de wedstrijd tegen Ivoorkust zijn selectie bekend voor het WK-kwalificatieduel van vrijdag met Luxemburg.