Alfons Groenendijk blijft nog twee seizoenen werkzaam bij ADO Den Haag. De Eredivisionist heeft zaterdag de optie in het aflopende contract van de 53-jarige Leidenaar gelicht.

"Ik ben trots dat ik nog twee jaar trainer mag blijven van deze mooie club", reageert Groenendijk op website van de Haagse club.

Groenendijk werd in februari van dit jaar aangesteld als opvolger van de ontslagen Zeljko Petrovic. De oud-speler van de club kreeg de taak om ADO in de Eredivisie te houden en slaagde daarin door de Hagenaars van de laatste naar de elfde positie te loodsen.

De oud-trainer van onder meer Excelsior en Willem II is blij dat hij aan mag blijven in het Cars Jeans Stadion. "Ik werk hier sinds februari met heel veel plezier en wilde daarom graag verder bij ADO Den Haag."

"Het is een fantastische club met veel potentie. De komende twee seizoenen willen we de basis, die afgelopen maanden is gelegd, verder uitbouwen", blikt Groenendijk alvast vooruit op de nabije toekomst.

Geweldige prestatie

Manager voetbalzaken Jeffrey van As vindt dat Groenendijk in korte termijn een "geweldige prestatie" heeft neergezet in Den Haag. "Het zal geen verbazing wekken dat we graag verder wilden."

"Fons is iemand die echt bij ADO Den Haag past met de passie die hij dagelijks in zijn werk legt. Met het doorgaan van Fons geven we een hoop duidelijkheid richting eventuele versterkingen van de spelersgroep."

ADO hoopt op korte termijn drie andere stafleden, assistent-trainers Ekrem Kahya en Dirk Heesen en fysiektrainer John Nieuwenburg, langer aan zich te binden.

Bekijk de eindstand in de Eredivisie