FC Utrecht heeft zich vrijdag versterkt met Sander van de Streek. De Domstedelingen nemen de 24-jarige middenvelder over van SC Cambuur.

Van de Streek tekende een contract voor vier jaar bij FC Utrecht. De verbintenis van de geboren Barnevelder liep bij SC Cambuur nog door tot medio 2018. Zijn afkoopsom wordt niet bekendgemaakt.

Met de komst van Van de Streek, goed voor 22 treffers in het afgelopen seizoen in de Jupiler League, speelt FC Utrecht alvast in op een mogelijk vertrek van Sofyan Amrabat.

Deze middenvelder en kersverse international van Marokko staat bij diverse clubs in de belangstelling. Zo zou onder meer Feyenoord naar de diensten van Amrabat hengelen.

Van de Streek speelde drie seizoenen voor SC Cambuur. Hij kwam in 2014 over van FC Flora Tallinn uit Estland. Zijn jeugdopleiding doorliep hij bij Vitesse.

Dessers

FC Utrecht verzekerde zich donderdag al van de diensten van de Belgische aanvaller Cyriel Dessers, die onlangs NAC Breda met zeven treffers in de nacompetitie naar de Eredivisie leidde.

De ploeg van trainer Erik ten Hag won de play-offs om Europees voetbal en is daardoor na de zomer in de derde voorronde van de Europa League te bewonderen.