Gervinho is vrijdag opgenomen in de selectie van Ivoorkust voor de vriendschappelijke wedstrijd van zondag tegen het Nederlands elftal.

De aanvaller is de vervanger van Salomon Kalou, die zich donderdag met een blessure afmeldde bij bondscoach Marc Wilmots.

Kalou zou in de Rotterdamse Kuip juist zijn rentree maken, nadat hij vier maanden geleden nog afscheid had genomen als international.

Op aandringen van Wilmots stelde de 31-jarige aanvaller van Hertha BSC, die in het verleden nog bij Feyenoord onder contract stond, zich onlangs toch weer beschikbaar voor de 'Oranje Olifanten'.

Gervinho kwam in oktober voor het laatst in actie voor zijn land. De 30-jarige voorhoedespeler moest begin dit jaar verstek laten gaan op de Afrika Cup vanwege een kniekwetsuur.

China

Gervinho verdient zijn geld tegenwoordig in China bij Hebei Fortune. Hij was eerder bij onder meer AS Roma, Arsenal en Lille OSC actief.

Nederland-Ivoorkust begint zondag om 19.30 uur en wordt de eerste interland van Wilmots als keuzeheer van de huidige nummer 47 op de FIFA-ranking.