Heracles Almelo raakt Robin Gosens kwijt aan Atalanta Bergamo. De 22-jarige linksback heeft een contract voor drie jaar met een optie voor nog twee seizoenen getekend bij de nummer vier van de Serie A.

"Dit is een droom. Ik speelde 4,5 jaar geleden nog bij de amateurs, ging op vrijdags stappen met vrienden en speelde een potje op zondag. Nu ga ik naar de Serie A. De stap is niet normaal, zo groot", zegt een dolblije Gosens vrijdag tegen Tubantia.

Gosens kwam twee jaar geleden naar Heracles. Daarvoor stond hij onder contract bij Vitesse, dat hem een jaar verhuurde aan FC Dordrecht. De Duitser was namens Heracles zestig keer te bewonderen in de Eredivisie en vond daarin viermaal het net.

Gosens, wiens verbintenis in Almelo nog een jaar doorliep, stond naar eigen zeggen al een tijdje op de radar van zijn nieuwe werkgever. "Ze hebben me het afgelopen seizoen en het jaar ervoor vaak bekeken, ik ben dus geen gokje voor ze."

Hateboer

Bij Atalanta komt hij de in januari van FC Groningen overgekomen Nederlander Hans Hateboer tegen. 'Regina delle provinciali' mag volgend seizoen deelnemen aan de groepsfase van de Europa League.

Gosens is na Mike te Wierik, die naar Groningen vertrekt, de tweede verdediger die Heracles komende zomer achter zich laat. Daartegenover verzekerden de Tukkers zich wel alvast van de komst van Dario van den Buijs (FC Eindhoven) en Bart van Hintum (Gaziantepspor).