De Premier League heeft het afgelopen seizoen maar liefst 2,8 miljard euro aan tv-gelden uitgekeerd aan de twintig clubs die op het hoogste niveau in Engeland actief waren.

Vorig jaar mochten alle Premier League-clubs in totaal 'slechts' 1,8 miljard euro aan tv-gelden verdelen.

Kampioen Chelsea spant de kroon op het lijstje van clubs met de meeste inkomsten in het seizoen 2016/2017 met 172 miljoen euro. Dat is vijftig procent meer dan de best verdienende club van vorig jaar (Arsenal, met 115,7 euro).

Tottenham Hotspur eindigde weliswaar als tweede in de competitie, maar ontving met 167 miljoen euro minder geld dan nummer drie Manchester City (168,6 miljoen euro) en nummer vier Liverpool (167,7 miljoen euro).

Arsenal en Manchester United, de nummer vijf en zes van de Premier League, verdienden respectievelijk 160,3 miljoen euro en 162 miljoen euro.

Ook het naar het Championship gedegradeerde Sunderland boerde goed. De 'Black Cats' mochten 107 miljoen euro bijschrijven.

Eredivisie

In Nederland zijn de verschillen tussen de nummer één en de nummer laatst veel groter. Ajax hield 9,3 miljoen euro aan tv-gelden over, bijna 7,5 miljoen euro meer dan Sparta Rotterdam (1,7 miljoen euro).

De achttien clubs die het voorbije seizoen in de Eredivisie actief waren mochten onderling 'slechts' 70,7 miljoen euro verdelen.

Bekijk alle uitslagen en de eindstand in de Premier League