Marc Overmars is blij dat Ajax donderdag de terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar heeft weten af te ronden, maar de directeur spelersbeleid benadrukt dat de 33-jarige spits in eerste instantie niet voor de basis is gehaald.

"Hij is fit en heeft veel zin om succesvol te zijn bij Ajax, maar hij weet wat hem te wachten staat. Kasper Dolberg is onze eerste spits", aldus Overmars op de site van Ajax.

De 19-jarige Dolberg was in het zojuist afgelopen seizoen, zijn eerste in de A-selectie van de Amsterdammers, goed voor zestien goals in 29 competitiewedstrijden. Huntelaar, die voor een jaar getekend heeft in Amsterdam, scoorde in de Bundesliga-jaargang 2016/2017 twee keer in zestien duels voor Schalke 04.

"We halen met Klaas-Jan een ervaren speler in huis die de club goed kent. Maar ik weet zeker dat Klaas-Jan een belangrijke rol voor Ajax gaat vervullen, zowel binnen als buiten het veld", stelt Overmars.

Traoré

De directeur bevestigt dat Betrand Traoré niet terug zal keren in de Arena. De aanvaller werd afgelopen seizoen gehuurd van Chelsea.

"Traoré keert terug naar Chelsea en onze selectie heeft ook voor komend seizoen twee goede spitsen nodig", zegt Overmars. "Ik ben blij dat Klaas Jan voor Ajax kiest, want wij hebben al meerdere jaren interesse in hem."