NAC Breda-aanvaller Cyriel Dessers zet zijn loopbaan voort bij FC Utrecht. De 22-jarige Belg speelde in het zojuist afgelopen seizoen een sleutelrol bij de promotie van de Brabanders.

"We zijn ver gegaan om hem voor NAC te behouden, maar uiteindelijk heeft hij gekozen voor een logische volgende stap", zegt technisch directeur Hans Smulders van NAC donderdag tegen BN De Stem.

"Bij FC Utrecht komt hij in de subtop van de Eredivisie en speelt hij Europa League. Dat is hem van harte gegund", aldus Smulders.

Volgens BN De Stem ontvangt NAC tussen de 300.000 en de 400.000 euro voor Dessers, die voor drie jaar (met een optie voor nog een seizoen) gaat tekenen bij FC Utrecht, de nummer vier van de Eredivisie.

Samenvatting NEC-NAC (1-4)
480
Samenvatting NEC-NAC (1-4)

Held

"Ik wil de supporters bedanken voor hun ongelooflijke steun gedurende het hele seizoen", reageert Dessers,die vorig jaar overkwam van Lokeren. "NAC is eindelijk terug waar het hoort. Ik wil ook mijn ploegmaats bedanken voor de kansen die ze mij hebben gegeven. Dit is een jaar dat ik nooit zal vergeten, ik ben voor altijd fan van de club."

Dessers maakte in het reguliere seizoen in de Jupiler League 22 doelpunten en werd de held van de play-offs waarin NAC promotie naar de Eredivisie realiseerde. In de duels met FC Volendam en NEC scoorde de Belgische aanvaller in totaal zeven keer.

"Cyriel is een atletische en sterke spits met een neusje voor de goal. Een intelligent type die met volle overgave zijn wedstrijden speelt", zegt technisch manager en hoofdtrainer Erik ten Hag van FC Utrecht. "Wij zijn enthousiast over zijn aanvallende potentie en hebben het volste vertrouwen dat hij gaat bijdragen aan het succes van FC Utrecht."

FC Utrecht zocht een vervanger voor topscorer Sébastien Haller. De 22-jarige Fransman, afgelopen seizoen goed voor dertien goals in de Eredivisie, vertrekt naar Eintracht Frankfurt.

Begois

FC Groningen begaf zich donderdag ook op de transfermarkt. De club van trainer Ernest Faber vond in Kevin Begois zijn tweede doelman voor volgend seizoen.

De 35-jarige Begois komt transfervrij over van PEC Zwolle, waar de Belg de laatste vier jaar onder contract stond en vorig seizoen ook tweede keeper was.

Sergio Padt, die vorige maand voor het eerst werd opgeroepen voor het Nederlands elftal, is de onomstreden eerste keus onder de lat bij FC Groningen.