Voetbal

Sneijder verlaat Oranje tijdelijk voor laatste competitieduel Galatasaray

Wesley Sneijder vliegt na de oefeninterland van Oranje tegen Marokko van woensdagavond (1-2 winst) terug naar Turkije. De middenvelder wil met Galatasaray de laatste competitiewedstrijd spelen tegen Konyaspor.

"De club heeft mij de gelegenheid gegeven om hier te zijn, wat een fantastisch gebaar is. Zaterdag speelt Galatasaray weer een belangrijke wedstrijd en daar wil ik ook bij zijn", aldus Sneijder in Agadir voor de camera van NUsport.

De 129-voudig international kwam afgelopen maandag ook nog in actie bij Galatasaray en meldde zich dinsdag pas bij Oranje. Sneijder begon tegen Marokko dan ook op de bank en viel pas na 72 minuten in voor Jens Toornstra. 

De spelmaker verwacht dat hij zaterdagavond weer terugkeert bij Oranje, dat zondag tegen Ivoorkust speelt. Als Sneijder speeltijd krijgt in De Kuip, dan komt hij met 130 interlands op gelijke hoogte met recordinternational Edwin van der Sar.

Speciaal

Volgende week vrijdag, op zijn 33e verjaardag, kan Sneijder de oud-doelman onttronen als meest ervaren international. "Het zou fantastisch zijn om dat record op mijn verjaardag te pakken, maar dat is niet de enige reden om deze wedstrijden te spelen. Het is sowieso heel fijn om bij deze groep te zijn."

Sneijder vindt dat de oefenzege op Marokko een stap in de goede richting is na een bijzonder moeizame periode van Oranje. "Dit is echt een opsteker. Dit was namelijk een moeizame wedstrijd met moeilijke omstandigheden, dus dit geeft vertrouwen."

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie