Nathan Aké maakt woensdagavond zijn debuut voor het Nederlands elftal in de oefeninterland tegen Marokko. De 22-jarige verdediger van Chelsea staat aan de aftrap in Agadir. Wesley Sneijder ontbreekt in de basiself.  

Aké, die voor het eerst in de selectie van Oranje zit, kreeg ook een uitnodiging van Ivoorkust. De verdediger verkiest Nederland echter boven het geboorteland van zijn vader. Aké vormt tegen Marokko een defensie met Ajacieden Joël Veltman en Matthijs de Ligt en Wesley Hoedt. 

Ook Sergio Padt behoort voor het eerst tot de selectie van Oranje, maar de doelman van FC Groningen neemt zoals verwacht plaats op de bank. Jeroen Zoet verdedigt het doel van Nederland. De keeper van PSV draagt bovendien de aanvoerdersband. 

Sneijder ontbreekt in het basiselftal van interim-bondscoach Fred Grim. De 128-voudig international kwam maandag nog in actie met Galatasaray en meldde zich dinsdag pas bij Oranje. Tonny Vilhena, Jens Toornstra en Quincy Promes vormen het middenveld.

In de voorhoede krijgt Vincent Janssen weer de voorkeur boven Bas Dost, die dit seizoen 34 competitietreffers maakte voor Sporting Lissabon. Janssen, wisselspeler bij Tottenham Hotspur, wordt in de aanval bijgestaan door Memphis en Steven Berghuis. 

El Ahmadi

Feyenoorders Vilhena, Toornstra en Berghuis komen in Agadir ploeggenoot Karim El Ahmadi tegen, die aan de aftrap staat bij Marokko. Ook Nordin Amrabat behoort tot de basiself van bondscoach Hervé Renard.

Sofyan Amrabat en Yassin Ayoub (FC Utrecht) zitten op de bank. FC Groningen-aanvaller Mimoun Mahi behoort niet tot de 23-koppige wedstrijdselectie van Marokko. 

De vriendschappelijke wedstrijd tussen Nederland en Marokko in Agadir begint om 19.30 uur.

Na het treffen met Marokko oefent Oranje nog in Rotterdam tegen Ivoorkust (4 juni). Daarna gaat de nieuwe bondscoach Dick Advocaat toewerken naar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg op vrijdag 9 juni.

Opstelling Marokko: Munir; Dirar, Da Costa, Boufal, Saïss; Belhanda, El Ahmadi, Boussoufa, Fajr, Amrabat; Bouhaddouz

Opstelling Oranje: Zoet; Veltman, De Ligt, Hoedt, Aké; Vilhena, Toornstra; Berghuis, Memphis, Promes; Janssen