Voetbal

Ambitieuze Mahrez maakt vertrekwens kenbaar bij Leicester City

Riyad Mahrez heeft de clubleiding van Leicester City laten weten dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. De 'Foxes' laten de Algerijn echter niet zonder slag of stoot vertrekken.

"Ik heb aangegeven dat dit voor mijn gevoel het juiste moment is om te vertrekken", aldus Mahrez dinsdag in een verklaring. "Ik ben ontzettend ambitieus en toe aan een nieuwe uitdaging."

Mahrez voelt zich genoodzaakt om zijn vertrekwens al in een vroeg stadium kenbaar te maken. "Uit respect voor Leicester wil ik volledig eerlijk en open zijn", verklaart de vleugelspeler, die in de winter van 2014 overkwam van het Franse Le Havre.

De 26-jarige dribbelaar ligt echter nog drie jaar vast in het King Power Stadium. Vorig jaar verlengde hij zijn contract tot de zomer van 2020. Leicester verlangt dan ook een "aanzienlijke" transfersom voor de Premier League-speler van het jaar van 2016, weet Sky Sports.

Goed gesprek

"Ik heb afgelopen zomer een goed gesprek met de voorzitter gehad. We zijn destijds overeengekomen dat ik nog een seizoen zou blijven en de club zo goed mogelijk zou helpen na het behalen van de landstitel en de plaatsing voor de Champions League."

"Ik heb altijd een goede relatie met iedereen bij de club gehad en hoop dat ik het vertrouwen terug heb betaald met mijn prestaties op het veld", zegt Mahrez, die dit seizoen tien keer scoorde en zeven assists leverde voor de 'Foxes'.

Trots

Mahrez kende naar eigen zeggen zijn "vier beste seizoenen" in het shirt van Leicester, waarmee na zijn eerste halfjaar kampioen werd van het Championship. "Ik heb van elk moment genoten en het vervult me met trots dat ik deel heb mogen uitmaken van alles wat we gepresteerd hebben."

Leicester eindigde na het sprookje van vorig seizoen deze jaargang na een dramatische start teleurstellend op de twaalfde plek. De debutant stootte wel knap door tot de kwartfinales van de Champions League.

Bekijk de eindstand in de Premier League

Lees meer over:
Tip de redactie