Zinedine Zidane wil nog niet prijsgeven of Gareth Bale zaterdag namens Real Madrid aan de aftrap verschijnt in de Champions League-finale tegen Juventus. De Franse trainer kiest waarschijnlijk voor hem of Isco als rechtervleugelaanvaller.

Bale kwam eind april voor het laatst in actie tijdens de verloren 'Clásico' tegen FC Barcelona. De Welshman maakte in die wedstrijd zijn rentree na een blessure, maar moest kort voor rust met nieuwe klachten van het veld.

Met Isco op de plek van Bale verzekerde Real zich deze maand van de Spaanse titel en bereikte de 'Koninklijke' ten koste van stadgenoot Atletico opnieuw de finale van het belangrijkste Europese bekertoernooi.

"Iedereen mag zijn mening geven over wie ik moet opstellen, maar het zal me niet beïnvloeden", zei Zidane dinsdag op de persdag in Madrid. "Het belangrijkste is dat we iedereen beschikbaar hebben voor deze wedstrijd."

Spelers Real Madrid vieren feest na behalen 33e landstitel
35
Spelers Real Madrid vieren feest na behalen 33e landstitel

Pijnstillers

Voor Bale, de man waarvoor Real in 2013 liefst 100 miljoen euro neertelde, heeft de eindstrijd een extra tintje. De wedstrijd wordt namelijk gespeeld in Cardiff, de hoofdstad van Wales en daar is hij geboren.

"Ik ben nog niet honderd procent", erkende Bale zelf. "Mijn enkel is nog steeds niet helemaal in orde. Ik heb met pijnstillers gespeeld om de wedstrijden door te komen. Tijdens de training heb ik ook veel last gehad."

Bale verwacht sowieso niet dat hij meteen al negentig minuten mag spelen. "Maar als ik een basisplaats krijg, sta ik er. Isco heeft het op mijn plek echter heel goed gedaan. Ik zal elke beslissing accepteren."

Primeur

Real won de Champions League de voorbije drie jaar twee keer, in 2014 en 2016. De elfvoudig kampioen van Europa kan als eerste club ooit de Champions League twee keer op rij winnen.

Real trof Juventus één keer eerder in de finale, in 1998 in Amsterdam. De Madrilenen wonnen toen met 1-0 dankzij een doelpunt van Predrag Mijatovic. Zidane speelde destijds voor Juventus.

"Ik heb goede herinneringen aan mijn vijf jaar bij 'Juve', maar nu wil ik ze pijn doen'', aldus Zidane, die geen favoriet wilde aanwijzen voor de eindstrijd. "De twee beste clubs van Europa staan tegenover elkaar, we hopen allemaal op een mooie wedstrijd."

De finale in het Millennium Stadium begint zaterdag om 20.45 uur en staat onder leiding van de Duitse arbiter Felix Brych.

Juventus tegen Real Madrid is live te zien op Veronica, NUsport.nl en in de NUsport-app. De voorbeschouwing begint om 20.00 uur. Op NUsport.nl zijn direct na afloop ook alle clips met hoogtepunten van de finale te zien.