Duizenden mensen in centrum Breda voor huldiging NAC

Duizenden mensen zijn maandagmiddag aanwezig in het centrum van Breda voor de huldiging NAC Breda, nadat de club zondag promoveerde naar de Eredivisie.

Om 16.00 uur verschenen de spelers en de technische staf op het bordes op de Grote Markt. Daarvoor werden de spelers in het stadhuis toegesproken door burgemeester Paul Depla.

In totaal is er plek voor 6.000 mensen op de Grote Markt en rond 16.00 uur was het plein vol. De markt is daarop afgesloten. De huldiging duurde tot 17.00 uur. Het feest gaat door tot 20.00 uur. 

Op andere plekken in de stad is de presentatie live te zien op grote schermen. NAC speelde twee seizoenen op het tweede niveau in Nederland, na de degradatie in 2015.

Play-offs

De promotie van NAC kwam enigszins als een verrassing, omdat de ploeg van trainer Stijn Vreven in de Jupiler League teleurstellend als vijfde eindigde.

In de play-off kwam NAC beter voor de dag. Eerst was de club uit Breda te sterk voor FC Volendam, waarna zondag met 1-4 gewonnen werd van NEC, dat degradeert uit de Eredivisie. In Breda was NAC al met 1-0 te sterk voor de Nijmeegse club.

Bij terugkeer zondagavond in Breda werd NAC al massaal tegejuicht. Er waren duizenden mensen bij het stadion Rat Verlegh Stadion waar een groot feest losbarstte.

Lees meer over:
Tip de redactie