Voetbal

Feyenoorder Van der Heijden tekent bij tot medio 2020

Jan-Arie van der Heijden heeft maandag zijn contract bij Feyenoord verlengd tot medio 2020. De 29-jarige verdediger is de volgende in een rij spelers die zich langer aan de landskampioen verbindt.

Eerder tekenden Rick Karsdorp, Jens Toornstra, (beiden tot medio 2021), Bilal Basaçikoglu, Tonny Vilhena (beiden 2020), Karim El Ahmadi, Sven van Beek, Brad Jones en Terence Kongolo (allen 2019) bij in De Kuip.

Van der Heijden, die Vitesse twee jaar geleden verruilde voor Feyenoord en eerder voor Ajax en Willem II speelde, had nog een verbintenis tot de zomer van 2018. Het kampioenschap van afgelopen seizoen speelde een grote rol in zijn keuze om een nieuw contract te tekenen.

"Het winnen van prijzen werkt verslavend, dus ik hoop dat we deze lijn kunnen doortrekken. Een grote club als Feyenoord hoort elk jaar om de prijzen te spelen", aldus de centrale verdediger.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat dat ook de komende jaren kan, zeker omdat veel andere jongens ook blijven."

Uitstekend

Technisch directeur Martin van Geel is content met het nieuwe contract van Van der Heijden. "Hij heeft als centrale verdediger een heel sterk en constant seizoen achter de rug, waarin hij zijn waarde voor het elftal meer dan bewezen heeft", aldus de bestuurder.

"Met zijn opbouwende kwaliteiten, maar ook in verdedigend opzicht heeft hij het meer dan uitstekend gedaan."

In zijn eerste jaar bij Feyenoord won Van der Heijden de KNVB-beker met de club. Afgelopen seizoen had hij als basisspeler zijn aandeel in de landstitel van de Rotterdammers.

Tip de redactie