Marc-André ter Stegen heeft maandag zijn contract bij FC Barcelona met drie jaar verlengd. De concurrent van Jasper Cillessen ligt nu tot medio 2022 vast.

Ter Stegen is sinds een jaar eerste doelman van Barcelona, nadat de Duitser eerder alleen de Champions League- en bekerwedstrijden keepte voor de Catalanen. Claudio Bravo, die medio 2015 naar Manchester City vertrok, keepte toen de duels in de Primera Division.

De contractverlenging van Ter Stegen lijkt slecht nieuws voor Cillessen, die in zijn eerste jaar bij Barcelona alleen in de Copa del Rey speeltijd kreeg. De Oranje-international wil op termijn uitgroeien tot eerste doelman in Camp Nou.

Dinsdag zet Ter Stegen zijn handtekening onder zijn nieuwe verbintenis, maar FC Barcelona maakte zijn contractverlening maandagmiddag al officieel bekend.

Duits elftal

Ter Stegen speelt al drie jaar bij Barcelona, nadat hij in de zomer van 2014 overkwam van Borussia Mönchengladbach. Bij het Duitse elftal is hij tweede doelman, achter Manuel Neuer van Bayern München.

De negenvoudig international won in zijn eerste drie jaar bij Barça twee keer de landstitel (2015 en 2016), drie keer de Copa de Rey's, een keer de Champions League (2015), een keer de Europese Supercup (2015), een keer het WK voor clubteams (2015) en een keer de Spaanse Supercup (2015).