Het Nederlands elftal heeft maandag met negentien spelers de tweede oefensessie afgewerkt van het trainingskamp in het Portugese Lagos. Een zestal sloot aan bij de selectie van interim-bondscoach Fred Grim.

De Ajacieden Matthijs de Ligt, Kenny Tete, Joël Veltman en Nick Viergever, Tottenham Hostpur-spits Vincent Janssen en debutant Nathan Aké (Chelsea) verschenen voor het eerst deze week op het trainingsveld bij Oranje.

Oranje bereidt zich in Lagos voor op de komende oefeninterlands tegen Marokko (woensdag in Agadir) en Ivoorkust (zondag in Rotterdam).

Na de twee vriendschappelijke wedstrijden maakt de nieuwe bondsocach Dick Advocaat de balans op en formeert hij de spelersgroep die gaat toewerken naar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg op vrijdag 9 juni in De Kuip.

Advocaat begint aan zijn derde periode als bondscoach van Oranje zodra hij klaar is bij Fenerbahçe. Tegen Luxemburg zit hij voor het eerst op de bank, net als Ruud Gullit, die aan de slag gaat als assistent-bondscoach.

WK

Advocaat en Gullit hebben de opdracht gekregen om de nummer drie van de laatste mondiale titelstrijd alsnog naar het WK van volgens jaar in Rusland te loodsen.

Nederland speelt na Luxemburg in de kwalificatie nog uit tegen Frankrijk (31 augustus) en Wit-Rusland (7 oktober) en thuis tegen Bulgarije (3 september) en Zweden (10 oktober). De achterstand op koploper Frankrijk is zes punten.

Zweden en Bulgarije staan respectievelijk drie en twee punten voor op Oranje. De groepswinnaars plaatsen zich direct voor het WK. De beste acht van de negen nummers twee spelen play-offs.

Zo kan Oranje toch nog het WK halen
60
Zo kan Oranje toch nog het WK halen