Voetbal

Dortmund-aanvaller Reus loopt opnieuw zware blessure op

Marco Reus is opnieuw lang uit de roulatie. De aanvaller van Borussia Dortmund heeft een scheurtje in de achterste kruisband van zijn rechterknie overgehouden aan de Duitse bekerfinale van zaterdag.

Hij moet door de zware blessure zeer waarschijnlijk maanden revalideren. In de met 2-1 gewonnen bekerfinale tegen Eintracht Frankfurt werd Reus in de rust gewisseld.

De komende dagen wordt de knie van de Duits international nader onderzocht. Pas daarna kan een goede voorspelling gedaan worden hoe lang hij precies is uitgeschakeld.

Reus (27) kende in zijn loopbaan al veel blessureleed. De aanvaller miste afgelopen zomer het EK in Frankrijk door een kwetsuur aan het schaambeen.

Ook het door Duitsland gewonnen WK van 2014 in Brazilië ging aan hem voorbij door een enkelblessure. Daarnaast werd de Dortmund-aanvaller veel geteisterd door kleinere fysieke ongemakken.

Confederations Cup

Reus speelde 29 interlands voor Duitsland. Hij komt sinds 2012 uit voor Borussia Dortmund, dat hem destijds overnam van Borussia Mönchengladbach.

De aanvaller was al niet opgenomen in de selectie voor de Confederations Cup komende zomer in Rusland. Bondscoach Joachim Löw geeft veel vaste krachten rust voor dat toernooi. Ajacied Amin Younes kan zijn debuut maken voor het Duitse elftal.

Tip de redactie