Wesley Hoedt is zondag eerder dan verwacht aangesloten bij Oranje in het Portugese Lagos. De verdediger zou eigenlijk vijf dagen later naar het Nederlands elftal vertrekken.

Lazio speelt zondagavond om 20.45 uur tegen Crotone zijn laatste Serie A-duel van dit seizoen, maar Hoedt is voor die wedstrijd geschorst. Hij besloot daarom eerder af te reizen naar Lagos.

"Het is fijn dat we hem er eerder bij hebben", zei interim-bondscoach Fred Grim. "Hij is in principe al beschikbaar voor het duel met Marokko." Door het aanhaken van Hoedt trainde Grim zondagmiddag met dertien spelers. 

Zondagavond sluiten Vincent Janssen (Tottenham Hotspur) Davy Klaassen (Ajax), Matthijs de Ligt (Ajax), Kenny Tete (Ajax), Joël Veltman (Ajax) en Nick Viergever (Ajax) aan.

Jasper Cillessen (Barcelona) en debutant Nathan Aké (Chelsea) arriveren maandag in Lagos. De oefeninterland tegen de Marokkanen begint woensdag om 17.30 uur in het Grand Stade Adrar in Agadir.

Daley Blind (Manchester United), Jeremain Lens (Fenerbahçe), Arjen Robben (Bayern München), Kevin Strootman (AS Roma), Stefan de Vrij (Lazio) en Georginio Wijnaldum (Liverpool) sluiten wel pas na Marokko aan. Dat zal gefaseerd gaan.

Advocaat

Na het treffen met Marokko oefent Oranje nog in Rotterdam tegen Ivoorkust (4 juni), waarna de nieuwe bondsocach Dick Advocaat de balans opmaakt en hij de spelersgroep formeert die gaat toewerken naar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg op vrijdag 9 juni in De Kuip. 

Advocaat begint aan zijn derde periode als bondscoach van Oranje zodra hij klaar is bij de Turkse club Fenerbahçe. Tegen Luxemburg zit hij voor het eerst op de bank, net als Ruud Gullit, die aan de slag gaat als assistent-bondscoach.

Grim neemt, in samenwerking met keeperstrainer Frans Hoek, de honneurs waar tegen Marokko en Ivoorkust.

Zo kan Oranje toch nog het WK halen
60
Zo kan Oranje toch nog het WK halen

WK 2018

Advocaat en Gullit hebben de opdracht gekregen om de nummer drie van de laatste mondiale titelstrijd alsnog naar Rusland te loodsen. Nederland speelt na Luxemburg in de kwalificatie nog uit tegen Frankrijk (31 augustus) en Wit-Rusland (7 oktober) en thuis tegen Bulgarije (3 september) en Zweden (10 oktober).

Op dit moment heeft Oranje zes punten minder dan koploper Frankrijk. De achterstand op Zweden en Bulgarije bedraagt respectievelijk drie en twee punten. De groepswinnaars plaatsen zich direct voor het WK. De beste acht van de negen nummers twee spelen play-offs.

Drie bepalende momenten in de carrière van Dick Advocaat
122
Drie bepalende momenten in de carrière van Dick Advocaat