MVV schrapt een publieksevenement van zondag in het eigen Stadion de Geusselt. De club uit Maastricht wilde de eigen aanhang op een groot scherm de beslissende play-off om promotie tegen Roda JC laten bekijken, maar heeft in overleg met burgemeester en politie besloten het stadion dicht te houden.

"Het is zeer spijtig, maar we kunnen de veiligheid van onze supporters rondom dit evenement niet garanderen", lichtte algemeen directeur Paul Penders van MVV toe.

MVV speelt zondag in Kerkrade de return tegen Roda. Het eerste duel eindigde in 0-0. De wedstrijd lag bijna een half uur stil nadat supporters tijdens de rust het veld betraden en maar moeilijk in bedwang waren te houden.

Onrecht

Roda JC wijst met de beschuldigende vinger naar de streekgenoot. "We achten het noodzakelijk om te reageren, omdat de supporters van Roda JC mede-verantwoordelijk worden gesteld voor de wanordelijkheden tijdens deze wedstrijd", schrijft de club uit Kerkrade op zijn website. "Wij zijn van mening dat hiermee onrecht wordt aangedaan aan de werkelijkheid."

Volgens Roda JC stonden veel supporters van MVV tegen de afspraak in in de gracht voor de tribunes. Juist daar ontstond volgens Roda "de brandhaard" voor de ongeregeldheden.

"Natuurlijk is de reactie van de supporters van onze kant ook niet goed te keuren, want wij distantiëren ons van iedere vorm van geweld. Echter willen wij benadrukken dat de aanstichters van de ongeregeldheden duidelijk geen aanhangers waren van onze club."

"Het feit dat mensen die het veld betraden, wel of niet herkenbaar, daarna weer gewoon terug konden gaan naar hun plek is in onze ogen onbegrijpelijk en getuigt niet van een passende manier van optreden."

De return in Kerkrade begint zondag om 14.30 uur.