Timothy Fosu-Mensah vindt het jammer dat dat hij woensdag de hele Europa League-finale tegen Ajax vanaf de bank moest toekijken, al was de Manchester United-verdediger daar na het laatste fluitsignaal in Stockholm niet meer mee bezig.

"Natuurlijk had ik minuten willen maken. Ik ben niet voor niets voetballer. Maar op het moment dat de beker binnen was, was ik alleen maar blij. Het beste gevoel ever", aldus de Nederlands jeugdinternational, die zijn ploeg met 2-0 zag winnen van Ajax, tegen NUsport.

In eerdere rondes dit Europa League-seizoen kwam Fosu-Mensah wel aan spelen toe. Hij kwam onder trainer José Mourinho tot vier Europese wedstrijden en speelde ook vier keer in de Premier League.

"Ik heb mijn bijdrage geleverd en dus voelt dit ook als mijn cup", vindt Fosu-Mensah, die drie jaar geleden de jeugdopleiding van Ajax verruilde voor die van United. "Een aantal jongens van Ajax ken ik nog van toen. Ze hebben een goede, jonge en frisse ploeg. We moesten negentig minuten scherp zijn om Ajax te verslaan en dat waren we."

De Jong: 'Ik moest veel initiatief nemen van de trainer'
149
De Jong: 'Ik moest veel initiatief nemen van de trainer'

Topspelers

Terwijl zijn vorige club vrijwel niets creëerde in de Friends Arena, zag Fosu-Mensah United al na zeventien minuten via Paul Pogba op voorsprong komen, waarna Henrikh Mkhitaryan de finale kort na rust al zo goed als besliste.

"We hadden bijna de hele wedstrijd controle", beseft Fosu-Mensah. "Iedereen van ons heeft fantastisch gespeeld. Wat het verschil maakte? De Premier League is fysiek zwaarder dan de Eredivisie en op een paar momenten zag je dat ook wel aan de wedstrijd af."

Ondanks zijn geringe speeltijd in Manchester zegt Fosu-Mensah dan ook niet bezig te zijn met een vertrek of een verhuur. "Ik train hier met topspelers en daar leer ik elke dag van. En ik ben pas negentien jaar. Mijn kans komt nog wel."