Na de verloren Europa League-finale tegen Manchester United (0-2) overheerste bij Joël Veltman de teleurstelling. Maar de verdediger van Ajax richtte zijn blik ook al met vertrouwen op het nieuwe seizoen.

"We zijn het kampioenschap misgelopen en gingen daarna voor de Europa League, maar dat heeft ook niet zo mogen zijn. Uiteindelijk sta je met lege handen", zegt Veltman in gesprek met NUsport.

Na een moeizame seizoensstart begon het na de winterstop steeds beter te lopen bij Ajax. In de titelrace met Feyenoord kwamen de Amsterdammers één punt te kort. En na enkele flitsende optredens in Europa werd de finale gehaald, waarin Manchester United woensdag te sterk bleek.

"Je speelt om prijzen te winnen", stelt Veltman. "Het voetbal van José Mourinho levert wél prijzen op, maar dat gaan wij niet hanteren. Als wij zo doorgaan vanaf het begin van het nieuwe seizoen, dan gaan we zeker prijzen pakken."

Veltman: 'Als we volgend seizoen zo doorgaan dan pakken we prijzen'
214
Veltman: 'Als we volgend seizoen zo doorgaan dan pakken we prijzen'

Teleurgesteld

Ajax werd in Stockholm vooral op tactisch en fysiek vlak afgetroefd door de ploeg van Mourinho. De Amsterdammers hadden 67 procent balbezit, maar wisten nauwelijks gevaarlijk te worden.

"Ik ben teleurgesteld natuurlijk. Als je kijkt naar de wedstrijd, dan waren we net niet goed genoeg. Je creëert ook niet veel kansen", gaf de verdediger toe. "Zij spelen resultaatvoetbal. Dan kun je nog zoveel balbezit hebben, maar zij winnen uiteindelijk met 2-0."

Veltman kon wel genieten van de sfeer in het stadion, waar de meerderheid achter Ajax stond. "Zeventig procent was voor Ajax, het leek wel een thuiswedstrijd. Natuurlijk kregen we overdag ook beelden mee vanuit Amsterdam en vanuit de fanzone Stockholm. Dat was prachtig om te zien."