Chelsea heeft woensdag de kampioensparade die voor zondag op het programma stond geschrapt. De Engelse club vindt het ongepast om feest te vieren kort na de aanslag in Manchester waarbij 22 mensen om het leven kwamen.

"Gezien de recente tragische gebeurtenis vinden we het ongepast om op zondag een kampioensparade te organiseren", meldt Chelsea op zijn website.

Eerder op woensdag werd het dreigingsniveau in Groot-Brittannië opgeschaald naar alarmerend, het hoogste niveau.

Maandag werd een aanslag gepleegd bij een concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande in de Manchester Arena. Daarbij vielen 22 doden en raakten tientallen personen gewond, onder wie veel kinderen.

"Gezien het hogere dreigingsniveau dat afgegeven is door de overheid hebben we een zorgvuldige afweging moeten maken. We geloven dat dit het beste besluit is voor iedereen", laat Chelsea weten. "We zijn er zeker van dat onze fans deze maatregel begrijpen."

Zo verliep de aanslag in Manchester
120
Zo verliep de aanslag in Manchester

FA Cup

Op zaterdag speelt Chelsea op Wembley in de finale van de FA Cup tegen stadgenoot Arsenal. De 'Gunners' maakten bekend dat ze bij winst van het Engelse bekertoernooi ook geen tocht door de stad zullen organiseren.

De FA Cup-finale zou op grote schermen te zien zijn in het Emirates-stadion van de club, maar ook dat gaat niet door vanwege het verhoogde dreigingsniveau in Groot-Brittannië.

Tijdens de FA Cup-finale zullen de spelers van Chelsea en Arsenal rouwbanden dragen uit medeleven voor de slachtoffers. De wedstrijd begint om 18.30 uur.