Manchester United zal woensdagavond in de Europa League-finale tegen Ajax wachten op de juiste momenten om toe te slaan. Dat is de verwachting van Wim Jonk, die net als Khalid Boulahrouz een kleine zege voor de Amsterdammers voorspelt.

"José Mourinho is een coach die heel strategisch denkt en altijd zoekt naar de zwaktes van de tegenstander", zegt oud-Ajacied Jonk tegen NUsport. "Peter Bosz is juist een coach die uitgaat van eigen kwaliteit en altijd op zoek is naar dingen om te creëren."

Jonk, die tot 2015 als hoofd jeugdopleiding bij Ajax werkte, verwacht dat het spelbeeld in Stockholm bepaalt zal worden door de afwijkende opvattingen van de trainers. "Ajax zal natuurlijk proberen aanvallend te spelen. Mourinho zal proberen om op de juiste momenten toe te slaan."

De oud-middenvelder verwacht een 3-2 zege voor Ajax en ziet een doorslaggevende rol weggelegd voor Ajax-aanvoerder Davy Klaassen. "Hij is belangrijk in het hoog drukzetten en kan gevaarlijk worden voor het doel.

Voorbeschouwing: 'Ajax wint van Manchester dankzij eigen kwaliteit'
115
Voorbeschouwing: 'Ajax wint van Manchester dankzij eigen kwaliteit'

Boulahrouz

Khalid Boulahrouz, net als Jonk oud-international, vindt dat de finale overschaduwd wordt door de aanslag in Manchester waarbij maandagavond 22 mensen om het leven kwamen.

"We keken er allemaal naar uit. En dan zo'n laffe daad, een terreuraanslag door monsters, door lafaards. Een aanslag op kinderen en op de totale mensheid", zegt de voormalig jeugdspeler van Ajax.

"Dit zal zeker invloed hebben op de spelers van Manchester United en ook op die van Ajax. Ik denk dat dit Manchester United nog meer zal sterken op het veld. Maar desondanks kijken we toch met zijn allen naar een finale terwijl onze gedachten toch in Manchester zijn."

Rashford

"Als ik dan toch iets moet zeggen over de wedstrijd vanavond, dan kijk ik uit naar de clash tussen Kasper Dolberg en Marcus Rashford", zegt de oud-verdediger. "Twee jonge spitsen met heel veel potentie."

"Rashford is razendsnel. Ajax moet hem kort dekken en de diepte eruit halen."

Boulahrouz verwacht een 2-1 zege voor Ajax. "Sowieso gaat Dolberg of Bertrand Traoré scoren. De andere treffer komt van een middenvelder, omdat de verdedigers van United niet durven door te dekken."

De finale tussen Ajax en Manchester United begint woensdagavond om 20.45 uur en staat onder leiding van de Sloveense arbiter Damir Skomina.