Jens Toornstra gaat zijn contract bij Feyenoord verlengen tot medio 2021, zo maakte de club woensdag bekend.

De 28-jarige middenvelder, die nog een contract had tot de zomer van 2018, bereikte een akkoord met de club over een tussentijdse verlenging.

Toornstra speelt sinds augustus 2014 bij de landskampioen. "Dat dit seizoen het beste uit mijn carrière is geweest, geeft wel aan dat ik me goed voel bij Feyenoord", aldus de middenvelder op de clubsite.

Hij speelde dit seizoen alle 34 competitiewedstrijden voor Feyenoord en maakte daarin veertien treffers. Alleen clubtopscorer Nicolai Jörgensen wist vaker het net te vinden.

"Ik ben blij dat ik belangrijk heb kunnen zijn voor het team en dat we met elkaar het kampioenschap hebben binnengehaald. De laatste weken is maar weer eens gebleken hoe enorm deze club leeft. Het is fantastisch om daar deel van uit te maken", zei de drievoudig international.

Van Geel

Toornstra, die eerder nog liet weten een stap naar het buitenland te overwegen, is deze week in Noordwijk waar hij een trainingsstage afwerkt met Oranje.

Technisch directeur Martin van Geel is blij dat hij Toornstra langer aan de club heeft kunnen binden. "Jens is een van de sterkhouders van dit team. Niet alleen vanwege zijn voetbalkwaliteiten, zijn doelpunten en assists maar ook vanwege zijn inzet en mentaliteit. Hij past bij Feyenoord."

Van Geel bereikte onlangs al een akkoord met Brad Jones (2019), Tonny Vilhena (2020), Terence Kongolo (2019), Sven van Beek (2019), Karim El Ahmadi (2019), Bilal Basaçikoglu (2020) en Rick Karsdorp (2021) over contractverlenging.