Real Madrid heeft dinsdagavond de komst van Vinicius Junior bekendgemaakt. Met de transfer van de 16-jarige Braziliaan is naar verluidt liefst 46 miljoen euro gemoeid.

"Real Madrid en Flamengo hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Vinicius Junior in juli 2018", meldt de Braziliaanse club op zijn website. Real Madrid verklaart dat de snelle aanvaller tot 2019 op uitleenbasis bij Flamengo blijft, tenzij beide clubs overeenkomen om hem eerder naar Spanje te laten vertrekken.

Beide clubs maken geen transfersom en contractduur bekend. Volgens media in Spanje is er liefst 46 miljoen euro gemoeid met de transfer. Nooit eerder betaalde een voetbalclub zo veel geld voor zo'n jonge speler.

Slechts eenmaal eerder werd er meer geld betaald voor een speler uit de Braziliaanse competitie. In 2013 telde FC Barcelona 86 miljoen euro neer voor Neymar van Santos.

Deze 16-jarige speler gaat voor 46 miljoen naar Real Madrid
Deze 16-jarige speler gaat voor 46 miljoen naar Real Madrid

Brazilië onder-17

Vinicius Junior debuteerde pas anderhalve week geleden in het eerste elftal van Flamengo. De spits, die in juli zijn zeventiende verjaardag viert, viel op tijdens het door Brazilië gewonnen Zuid-Amerikaans kampioenschap voor spelers onder de 17 jaar in maart. Hij werd verkozen tot beste speler van het toernooi en was met vijf treffers topscorer.

In oktober zal Vinicius Junior waarschijnlijk met Brazilië onder-17 deelnemen aan het WK in India.