Voetbal

Oranje begint met elf spelers aan trainingsstage in Katwijk

Onder leiding van assistent Fred Grim en keeperstrainer Frans Hoek heeft een groep van elf Oranje-internationals dinsdagavond in Katwijk het eerste deel van de tweedaagse trainingsstage afgewerkt.

Grim en Hoek, die samen de regie voeren tot de nieuwe bondscoach Dick Advocaat zich meldt, trainen dinsdag en woensdag met de internationals die geen verplichtingen meer hebben bij hun clubs.

Het gaat om de Feyenoorders Jens Toornstra, Tonny Vilhena en Steven Berghuis, Jeroen Zoet, Bart Ramselaar en Davy Pröpper van PSV, Memphis Depay (Olympique Lyon), Bruno Martins Indi (Stoke City), Marten de Roon (Middlesbrough), Quincy Promes (Spartak Moskou) en doelman Sergio Padt van FC Groningen, die zich voor het eerst mag laten zien bij het Nederlands elftal.

Spits Bas Dost sluit later aan en staat alleen woensdag op het veld van Quick Boys. Grim en Advocaat stellen donderdag een selectie van 23 man samen, die op trainingskamp gaat naar Portugal.

In aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd op 9 juni tegen Luxemburg oefent Oranje tegen Marokko (31 mei in Agadir) en Ivoorkust (4 juni in Rotterdam).

Lees meer over:
Tip de redactie