Voetbal

Willem II haalt Duitse doelman Wellenreuther als opvolger Lamprou

Willem II heeft dinsdag Timon Wellenreuther gecontracteerd. De Duitse keeper komt over van Schalke 04 en moet in Tilburg Kostas Lamprou opvolgen.

De 21-jarige Wellenreuther komt transfervrij over van de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en tekent voor twee jaar. Hij is als jeugdinternational actief voor Duitsland.

Wellenreuther speelde acht duels in de hoofdmacht voor de club uit Gelsenkirchen. In het seizoen 2015/2016 werd hij uitgeleend aan Real Mallorca. Bij de club uit de Spaanse Segunda Division had de Duitser wel een vaste basisplaats.

"Timon is pas 21 jaar en dat hij de keeper van Jong Duitsland is, zegt genoeg over zijn kwaliteiten en talent", vertelt technisch manager Joris Mathijsen op de website van Willem II.

"We hebben hem in principe naar Tilburg gehaald als eerste doelman, al begint hij in de voorbereiding zoals alle spelers gewoon op nul en zal hij zich moeten bewijzen."

"Omdat ik speeltijd wil krijgen, heb ik besloten mijn vleugels uit te slaan", zegt de jonge keeper. "Mijn tijd in het buitenland bij Mallorca is me erg goed bevallen, dus ik ben zeer blij dat ik naar Nederland en naar Willem II ga. Een nieuwe omgeving en andere cultuur doen me goed."

Lamprou

Lamprou vertrekt na drie seizoenen bij Willem II, zo werd al in februari bekend. De Griekse keeper heeft een aflopend contract en kwam niet tot overeenstemming over een nieuwe verbintenis.

Willem II eindigde dit seizoen als dertiende in de Eredivisie. Dat was mede te danken aan het lage aantal tegentreffers van 44. Alleen de clubs uit de top vijf van de Eredivisie incasseerden minder doelpunten.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie