Voetbal

Roda JC zet Anastasiou op non-actief en voegt Stevens toe aan staf

Roda JC heeft dinsdag trainer Yannis Anastasiou uit zijn functie ontheven. De Limburgse club voegde daarop Huub Stevens toe aan de technische staf.

Anastasiou was bezig aan zijn eerste seizoen in Kerkrade en zou komende zomer toch al overstappen naar het Belgische KV Kortrijk, waarbij hij vorige maand een contract voor drie jaar ondertekende.

Met de 44-jarige Griek aan het roer plaatste Roda zich afgelopen zondag ten koste van Helmond Sport met de hakken over de sloot voor de finale van de play-offs om lijfsbehoud in de Eredivisie.

Gyliano van Velzen maakte in het eigen Parkstad Limburg Stadion vlak voor tijd de verlossende 1-1, nadat het heenduel in Brabant drie dagen eerder met minieme cijfers was gewonnen (0-1).

Roda stuit in de eindstrijd op MVV Maastricht. De twee provinciegenoten werken donderdag de eerste wedstrijd af in De Geusselt. Zondag is de return in Kerkrade.

Plum

Stevens gaat de rest van de technische staf de komende dagen assisteren. De 63-jarige Limburger heeft wel aangegeven dat hij tegen MVV niet op de bank wil zitten. De assistent-trainers Rick Plum en René Trost en keeperstrainer Robert-Jan Zoetmulder voeren dan de regie.

Stevens was eerder in twee periodes hoofdtrainer van Roda. De oud-international leidde de geel-zwarte brigade in 1995 naar de tweede plaats in de Eredivisie. Stevens werkte daarna bij onder meer Schalke 04, Hamburger SV, PSV, Red Bull Salzburg en VfB Stuttgart.

Roda beleeft een roerig jaar. Eind januari, toen de club op de laatste plaats stond, maakte zakenman Aleksei Korotaev zijn entree in Kerkrade. Hij zou een deel van de aandelen overnemen van Schrouff en investeerde direct flink in de selectie.

Begin deze maand werd de overname door Korotaev echter opgeschort, toen bleek dat de zakenman al een paar maanden in Dubai in de gevangenis zit voor het uitschrijven van een ongedekte cheque.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie