Voetbal

Langverwacht besluit over toekomst Wenger na FA Cup-finale

Het bestuur van Arsenal neemt kort na de finale van de FA Cup op 27 mei een besluit over het al dan niet aanblijven van trainer Arsène Wenger.

"Ik weet niet wat de uitkomst zal zijn", aldus de 67-jarige Wenger vrijdag op zijn persconferentie in aanloop naar de laatste speelronde in de Premier League. "Het bestuur zal over meer zaken een beslissing nemen en een daarvan is wat er met de manager gebeurt.''

Wenger is sinds 1996 coach van de Londense club en zijn contract loopt na dit seizoen af. De Fransman heeft de 'Gunners' het laatste decennium relatief weinig successen bezorgd.

De laatste keer dat Arsenal kampioen werd was in 2004. De supporters lieten vooral de tweede seizoenshelft weten dat ze het vertrouwen in Wenger kwijt zijn. De coach zelf liet zich nog niet uit over zijn toekomst.

Arsenal kende de laatste weken wel een opleving en is nog in de race voor een ticket voor de Champions League. Everton is zondag de laatste tegenstander in de Premier League. Zes dagen later volgt de FA Cup-finale op Wembley tegen kampioen Chelsea.

Bekijk het programma en de stand van de Premier League

Tip de redactie