Voetbal

Miedema en Van der Gragt vertrekken bij Bayern München

De Nederlandse voetbalsters Vivianne Miedema en Stefanie van der Gragt gaan op zoek naar een nieuwe werkgever. De twee internationals van Oranje, komende zomer actief op het EK in eigen land, vertrekken na dit seizoen bij Bayern München.

Spits Miedema (20) speelde drie jaar voor de Duitse topclub, het dienstverband van verdedigster Van der Gragt (24) in München blijft beperkt tot één jaar.

De twee 'Leeuwinnen' behoren tot de acht voetbalsters die deze zomer vertrekken bij Bayern. De club moest de landstitel dit seizoen aan de vrouwen van VfL Wolfsburg laten.

De voorgaande twee jaar werd Miedema wel kampioen met Bayern. Vorig seizoen had de aanvaller met veertien doelpunten een belangrijk aandeel in het succes. Van der Gragt stond dit seizoen mede door een zware blessure lang aan de kant.

Uitdaging

Miedema kon langer in München blijven, maar is naar eigen zeggen toe aan iets nieuws. "De club wilde graag met mij verder, maar ik heb de aanbieding naast mij neergelegd omdat ik voelde dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging'', zei de topscorer van Oranje, die volgende week haar nieuwe club bekend gaat maken.

Ze wil Bayern in de slotwedstrijd van het seizoen eerst aan een ticket voor de Champions League helpen.

Tegenover het vertrek van Miedema en Van der Gragt staat de komst van Jill Roord. De spelmaakster verruilt FC Twente voor Bayern.

Tip de redactie