Voetbal

Onana zet handtekening onder contract tot medio 2021 bij Ajax

André Onana heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Ajax. De doelman uit Kameroen ligt nu tot medio 2021 vast in de Johan Cruijff Arena.

Dat maakt Ajax dinsdag bekend op de website van de club. De vorige verbintenis van de 21-jarige Onana liep tot de zomer van 2018.

Onana werd twee jaar geleden overgenomen van FC Barcelona en veroverde dit seizoen een vaste basisplaats in Amsterdam. Hij won de concurrentiestrijd met Tim Krul en Diederik Boer na het vertrek van Jasper Cillessen.

"Ik voel me thuis bij Ajax en in Nederland. Nu wil ik mooie prijzen winnen met deze club", verklaart de eenmalig international van Kameroen trots. "Ik wil iedereen bedanken voor de steun. Er is nog genoeg tijd om samen van te kunnen genieten."

De sluitpost maakte afgelopen zomer zijn debuut voor Ajax en kwam sindsdien 44 officiële wedstrijden voor de hoofdmacht. Hij speelde met zijn sterke optreden een belangrijke rol in het bereiken van de Europa League-finale met de Amsterdammers.

99 procent

Directeur spelerszaken Marc Overmars van de nummer twee van de Eredivisie liet voor de return in de halve finale tegen Olympique Lyon al weten dat het "99 procent zeker" was dat Onana bij zou tekenen. Ook diens zaakwaarnemer had er alle vertrouwen in: "De onderhandelingen gaan de goede kant op."

Aan het begin van dit kalenderjaar liet Onana, die alleen de eerste twee competitiewedstrijden miste, de Afrika Cup nog aan zich voorbij gaan om zijn basisplaats bij Ajax niet in gevaar te brengen.

Ajax hoopt ook Joël Veltman en Amin Younes op korte termijn nog langer aan zich te binden. De verdediger en linksbuiten beschikken beiden over een verbintenis die na volgend seizoen afloopt.

Voor Onana eindigt het seizoen volgende week woensdag 24 mei met de finale van de Europa League. Manchester United is dan de tegenstander in Stockholm.

Bekijk de eindstand in de Eredivisie

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie