Alle tienduizend Ajax-kaarten voor EL-finale snel verkocht

De tienduizend tickets die beschikbaar zijn voor supporters van Ajax voor de finale van de Europa League tegen Manchester United, zijn allemaal zeer snel verkocht. 

Seizoenkaarthouders konden dinsdag vanaf 10.00 uur een plaats in de Friends Arena in Stockholm bemachtigen. Dertig minuten later waren alle kaarten weg. Maandag kregen de uitkaarthouders van Ajax als eersten de gelegenheid een kaartje te kopen.

Een toegangsbewijs voor de finale, die op woensdag 24 mei gespeeld wordt, kost 77,50 euro. Ajax meldt dat er niet meer dan deze 10.000 tickets beschikbaar komen voor de Amsterdamse club.

Daniël Dekker, voorzitter van de supportersvereniging van Ajax, raadt fans die geen kaartje hebben voor de finale af naar Stockholm te reizen. ''Het is volstrekt onverstandig om dat te doen'', aldus Dekker. ''Het kost je hartstikke veel geld en je kunt niet met een kaartje van iemand anders het stadion in. Alle kaarten zijn persoonsgebonden. De kans dat je binnenkomt is nihil.''

Volgens Dekker kunnen de supporters de wedstrijd beter volgen ''met een biertje op het Museumplein''. Met een drankje de straat op in Zweden is namelijk iets minder vanzelfsprekend. Alcohol is er duur en de regels voor het nuttigen van drank op straat zijn in Zweden erg streng, weet de voorzitter.

Vliegreizen

Voor de finale worden extra vluchten en busreizen ingezet om de supporters naar Stockholm te brengen. Gezien de afstand naar de Zweedse hoofdstad, zo'n 1.400 kilometer, is een reis per vliegtuig het meest populair.

Corendon biedt vier vluchten aan, die dinsdag al vrijwel allemaal vol zitten. Ook via de supportersvereniging van Ajax worden drie vluchten aangeboden door The Aviation Factory. De zegsman sluit niet uit dat er bij voldoende vraag nog meer toestellen beschikbaar komen.

Naast de vliegtuigen voor de supportersvereniging heeft het bedrijf ook nog zes toestellen gehuurd voor andere partijen die voor de finale naar Stockholm willen vliegen.

Busreis

Kras vliegt als officiële partner van Ajax naar Stockholm met elf vliegtuigen, waaronder een grote Boeing 747. Daarvan zijn de meeste toestellen gevuld met de delegatie van de club, onder wie de spelers. Volgens een woordvoerder waren er een paar honderd tickets beschikbaar voor de fans die op eigen gelegenheid gaan. Die zijn echter allemaal al uitverkocht.

Er zijn ook busreizen beschikbaar. De bus doet er twintig uur over om in Zweden te komen en rijdt vrijwel direct na de wedstrijd in hetzelfde tijdsbestek weer terug. Deze reis is alleen beschikbaar voor supporters met een kaartje voor de finale.

Huldiging

De finale van de Europa League begint volgende week woensdag om 20.45 uur en staat onder leiding van de Sloveense arbiter Damir Skomina. Het is voor het eerst sinds 1996 dat Ajax in de eindstrijd van een Europees toernooi staat. Destijds ging de Amsterdamse club in de finale van de Champions League na 1-1 en strafschoppen onderuit tegen Juventus.

Mocht Ajax winnen van United dan wordt de selectie van trainer Peter Bosz op donderdag 25 mei gehuldigd op het Museumplein. De laatste keer dat Ajax werd gehuldigd in het centrum van Amsterdam was in 2011 toen de club landskampioen werd.

Omdat er destijds rellen uitbraken werd Ajax in de jaren daarna gehuldigd op een parkeerplaats bij de Arena.

Die festiviteiten verliepen zonder grote ongeregeldheden en dus vindt burgemeester Eberhard van der Laan dat een eventuele Europa League-winst weer in het centrum gevierd mag worden.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie