Voetbal

'Roda-investeerder Korotaev riskeert drie jaar cel voor cheque van 17 miljoen'

Aleksei Korotaev hangt in Dubai een celstraf van drie jaar boven het hoofd. De investeerder van Roda JC wordt ervan verdacht een ongedekte cheque van omgerekend 17,7 miljoen euro te hebben uitgeschreven.

Dat meldt De Limburger op basis van drie "goed ingevoerde bronnen". De investeerder van Roda zou in een 'zakenoorlog' verwikkeld zijn met Helin International uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Dat bedrijf deed op 5 februari aangifte tegen de Russische Zwitser, die een week eerder werd gepresenteerd als investeerder bij Roda JC.

Korotaev wordt volgens De Limburger tot drie jaar cel veroordeeld, tenzij hij erin slaagt om het miljoenengeschil uit de wereld te helpen.

AK Investment, het bedrijf van Korotaev, heeft zelf ook aangifte gedaan tegen twee directeuren van Helin en een grote klant van de onderneming die Korotaev beschuldigt van het uitschrijven van de ongedekte cheque.

Voorovereenkomst

Roda JC vernam sinds de overname lange tijd niets van Korotaev, pas begin mei ontdekte de club dat de geldschieter sinds februari in de cel zit. Daarop schortte de club de overname op. Volgens Roda JC is er slechts een voorovereenkomst getekend en bezit Frits Schrouff nog altijd 99,8 procent van de aandelen.

In januari schoot Korotaev wel al een miljoen euro voor, waarmee Roda op de transfermarkt negen nieuwe spelers haalde.

Ondanks de nieuwe spelers wist Roda JC zich niet rechtstreeks te handhaven in de Eredivisie. De club speelt donderdag zijn eerste duel in de play-offs om promotie/degradatie uit tegen Helmond Sport. Zondag is de return in Kerkrade. Roda moet daarna nog een ronde overleven om degradatie af te wenden.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie