John Terry heeft maandag tegen Watford (4-3 winst) mogelijk een van zijn laatste duels als prof gespeeld. De 36-jarige verdediger die na achttien seizoenen vertrekt bij Chelsea, weet nog niet waar zijn toekomst ligt.

"Ik sluit niet uit dat zondag mijn laatste wedstrijd is", zei de voormalig aanvoerder van het nationale elftal van Engeland tegen de BBC. Chelsea sluit dat het Premier League-seizoen dan af met een thuiswedstrijd tegen Sunderland.

"Als het juiste aanbod kom, dan ga ik daar samen met mijn familie goed naar kijken", vertelde Terry. "Dat kan in Engeland zijn, maar ook in het buitenland. Ik heb op dit moment nog geen beslissing genomen over mijn toekomst, alle opties liggen nog open."

Vorige maand maakte Terry bekend zijn aflopende contract bij Chelsea niet te verlengen. Met de openingstreffer had hij maandag een aandeel in de 4-3 zege van Chelsea op Watford, al ging Terry een halve minuut later bij de gelijkmaker van Watford flink in de fout.

Omdat de landstitel al binnen is voor Chelsea maakte het allemaal niet veel meer uit. Terry kan in zijn laatste seizoen bij de 'Blues' overigens nog een prijs pakken. Op zaterdag 27 mei neemt Chelsea het in de finale van de FA Cup op tegen Arsenal. 

Conte noemt het vertrek van John Terry een groot gemis
56
Conte noemt het vertrek van John Terry een groot gemis

Vijf landstitels

Met vijf landstitels is Terry de meest succesvolle speler in de clubgeschiedenis. Hij speelde 716 wedstrijden voor Chelsea, waarvan 579 als aanvoerder. Dit seizoen was de inbreng van de verdediger marginaal. Hij kwam slechts in acht competitieduels in actie.

Desondanks had manager Antonio Conte lovende woorden over voor de verdediger. "Het vertrek van Terry is een groot verlies voor de club. John heeft me veel geholpen in mijn eerste seizoen hier, zowel op als naast het veld."

De Italiaan roemt de mentaliteit van de ervaren verdediger. "Hij geeft altijd het juiste signaal af aan de spelers, op elk moment van het seizoen."

Hoewel Conte het vertrek van Terry betreurt, heeft hij respect voor zijn besluit. "Als je hart, je hoofd en je lichaam je vertellen door te gaan, dan is het goed om ergens regelmatig te kunnen spelen."

Bekijk de stand en het programma in de Premier League