Voetbal

Ajax mist Schöne tegen Willem II vanwege voetblessure

Lasse Schöne moet zondag de laatste wedstrijd van het seizoen aan zich voorbij laten gaan. De Deense middenvelder van Ajax heeft een voetblessure en ontbreekt in het uitduel met Willem II.

Schöne liep de kwetsuur donderdag op in de wedstrijd in de halve finales van de Europa League bij Olympique Lyon (3-1). Hij werd na een uur spelen vervangen door Donny van de Beek.

Ook Daley Sinkgraven is er in Tilburg niet bij. De linksback staat al enige tijd aan de kant met een knieblessure. Trainer Peter Bosz heeft voor het uitduel 21 spelers geselecteerd. 

Het is nog niet bekend of Schöne en Sinkgraven op tijd hersteld zijn voor de Europa League finale, waarin Manchester United de tegenstander is. De eindstrijd wordt op 24 mei in Stockholm gespeeld.

Pijntjes

Trainer Bosz liet vrijdag al weten dat zijn spelers niet allemaal zonder pijntjes uit de wedstrijd in Lyon kwamen. Schöne is dus op de al langer uitgeschakelde Sinkgraven na de enige die het duel met Willem II moet missen.

Ajax kan zich zondag in de laatste wedstrijd van het seizoen nog verzekeren van de landstitel. Dan moet koploper Feyenoord echter punten verspelen tegen Heracles, terwijl de Amsterdammers zelf moeten winnen.

Willem II-Ajax begint zondag net als alle andere Eredivisieduels om 14.30 uur. De wedstrijd in Tilburg staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie