Voetbal

UEFA stelt Sloveense arbiter Skomina aan voor Europa League-finale Ajax

​De Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United staat op woensdag 24 mei onder leiding van de Sloveense scheidsrechter Damir Skomina.

Skomina krijgt in Stockholm assistentie van zijn landgenoten Jure Praprotnik en Robert Vukan, meldt de UEFA vrijdag op de website. Gianluca Rocchi uit Italië fungeert als vierde official in de Friends Arena.

De 40-jarige Sloveen floot één keer eerder een Europees duel tussen Ajax en Manchester United. Hij leidde in 2012 de ontmoeting op Old Trafford in de eerste knock-outronde van de Europa League. De Amsterdammers zegevierden toen met 1-2.

In 2010 mocht Skomina ook de groepswedstrijd Real Madrid-Ajax in de Champions League in goede banen leiden. De 'Koninklijke' toonde zich toen oppermachtig in het Estadio Santiago Bernabeu (2-0).

Brych

Voor de Sloveen wordt het zijn allereerste Europese eindstrijd. De leidsman mocht in de afgelopen vijf jaar wel al zes halve finales in de Champions League en Europa League fluiten. Dit seizoen had hij de leiding bij zes wedstrijden in het kampioenenbal, waaronder de kwartfinale AS Monaco-Borussia Dortmund.

De UEFA stelde de Duitser Felix Brych aan voor de finale van de Champions League, die op zaterdag 3 juni wordt gespeeld in Cardiff. Juventus staat daar dan tegenover titelhouder Real Madrid.

Tip de redactie