Voetbal

Van der Sar vindt Ajax-Manchester United een 'droomfinale'

Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax kon na de hectische voetbalavond in Lyon zijn geluk niet op. Ondanks de nederlaag van 3-1 tegen Olympique plaatste de Amsterdamse club zich voor de finale van de Europa League.

Daarin is uitgerekend Manchester United de tegenstander, de Engelse grootmacht waarvoor Van der Sar tussen 2005 en 2011 als doelman uitkwam.

"Een droomfinale, maar droomfinales zijn het alleen als je ze wint", benadrukte Van der Sar bij FOX Sports. "Niemand weet wie er tweede is geworden in 1996 of 2009 of 2011. Het gaat om winnen. Daar gaan we de komende weken hard aan werken. Dit is een mooie ontlading, maar we hebben zondag ook nog een wedstrijd. Vanaf vrijdag gaat de focus weer op Willem II uit."

​Ajax maakt nog kans op de landstitel. Als koploper Feyenoord thuis niet wint van Heracles Almelo zijn de Amsterdammers met een zege in Tilburg alsnog kampioen.

Van der Sar had op de Franse tribune heel erg met de wedstrijd meegeleefd. "Het was ongelooflijk spannend. We kwamen mooi op voorsprong, maar door slordigheden in ons spel was het vlak voor de rust ineens 2-1 voor Lyon en toen werd het lastig voor ons. Gelukkig konden wij toen even bijkomen met een hapje en een drankje."

Nuchter

Van der Sar besefte dat de wedstrijd in de tweede helft opnieuw zou beginnen. "We moesten weer de beginfase goed doorkomen. Ik ben redelijk nuchter van mezelf, maar na 3-1 en bij de rode kaart voor Nick Viergever en een vrije trap op zeventien meter van ons doel was het wel even tricky."

"Toen gierden bij mij ook de emoties in het rond, evenzeer bij onze gemiste kansen. Toen Donny van de Beek op de kruising schoot, kon ik wel door mijn stoel zakken. Het eindsignaal was heerlijk om te horen."

Van der Sar reageerde in de catacomben enthousiast toen hij zijn uitblinkende doelman André Onana voorbij zag komen. "Hij is een zeer goede keeper en nog steeds heel jong", sprak de oud-goalie van Oranje lovend over de Kameroener, die kan bijtekenen bij Ajax.

"Hij kan heel snel uit zijn doel komen. Hij is krachtig en explosief. We zijn heel blij met hem en ik denk dat hij ook gelukkig is bij Ajax. Ik denk dat we elkaar nog veel gaan zien bij de club."

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie