Voetbal

Chapecoense grijpt naast Super Cup bij emotionele terugkeer in Medellin

Atletico Nacional heeft in de nacht van woensdag op donderdag de Zuid-Amerikaanse Super Cup gewonnen. De Colombiaanse ploeg was in Medellin met 4-1 te sterk voor Chapecoense.

Het eerste duel tussen de twee teams eindigde een maand geleden nog in 2-1 voor de Brazilianen.

"Zij maakten een vroeg doelpunt, en wij hadden daar geen antwoord op'', aldus Vagner Mancini, trainer van Chapecoense. "Maar we leren hier van. We zijn een team in opbouw, en van hieruit gaan we weer verder.''

De ontmoetingen tussen de twee teams stond vooral in het teken van de vliegramp van een half jaar geleden. Bijna de gehele selectie van Chapecoense kwam om toen hun vliegtuig op weg was naar Medellin voor een ontmoeting met Atletico voor de Copa Sudamericana.

Warm onthaal

De 'nieuwe' selectie van de Braziliaanse club kreeg dinsdag een warm onthaal in Colombia. De brandweer gaf het vliegtuig met daarin de selectie een eresaluut en bij het uitstappen ontvingen alle spelers een onderscheiding van burgemeester Federico Gutierrez van Medellin.

Dinsdag brachten de vier van de zes overlevenden een bezoek aan de plek van de vliegramp. "Ik moest dit met mijn eigen ogen zien", zei doelman Jackson Follman, die een been verloor bij de crash. "Het is een mirakel dat ik nog leef."

Lees meer over:
Tip de redactie