Voetbal

Arsenal houdt zicht op vierde plek na zege bij Southampton

Arsenal heeft woensdagavond goede zaken gedaan in de Premier League. De ploeg van manager Arsène Wenger won de uitwedstrijd tegen Southampton met 0-2.

Alexis Sanchez opende namens Arsenal een kwartier na rust de score in het St. Mary's Stadium. De Chileen kapte in één beweging twee verdedigers uit en schoot binnen. Olivier Giroud gooide de wedstrijd vijf minuten voor tijd in het slot met zijn tiende treffer van het seizoen: 0-2.

Dusan Tadic (ex-FC Twente) speelde tachtig minuten mee bij Southampton, dat voor de vijfde wedstrijd op rij zonder zege bleef. 'The Saints' bivakkeren in de middenmoot en spelen nergens meer voor dit seizoen.

Jordy Clasie en de geblesseerde Virgil van Dijk behoorden niet tot de wedstrijdselectie.

Arsenal houdt door de zege zicht op de vierde plek, die aan het einde van het seizoen rechtgeeft op een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Drie punten

Het gat met Manchester City bedraagt nog wel drie punten. Manchester United heeft een punt minder dan Arsenal en staat nu zesde. 'The Gunners' spelen nog in de Premier League tegen Stoke City, Sunderland en Everton.

Op zaterdag 27 mei wacht bovendien Chelsea in de finale van de FA Cup. Arsenal won die prijs al twee keer in de laatste drie jaar.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League

Tip de redactie