Voetbal

FIFA onderzoekt recordtransfer Pogba naar Manchester United

Wereldvoetbalbond FIFA is een onderzoek gestart naar de transfer van Paul Pogba naar Manchester United, zo meldt persbureau AFP dinsdag.

De 24-jarige middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap van Juventus. Manchester United legde een recordbedrag van 105 miljoen euro neer voor Pogba. 

De FIFA zou zich in het in september gestarte onderzoek met name richten op Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Pogba. De Haarlemmer behartigde tijdens de onderhandelingen de belangen van zowel Juventus, Manchester United als Pogba. Volgens Football Leaks streek Raiola liefst 49 miljoen euro commissie op. 

De klokkenluiderswebsite maakte nog meer details bekend over de transfer van Pogba. Zo zou het jaarsalaris van de Fransman volgend seizoen stijgen met ruim 3,5 miljoen euro.

Bonus

Pogba zou daarnaast een bonus van ruim twee miljoen euro ontvangen als Manchester United zich kwalificeert voor de Champions League.

De ploeg van trainer manager José Mourinho kan zich rechtstreeks plaatsen voor het miljoenenbal als de Europa League wordt gewonnen. United speelt donderdag de return in de halve finale tegen Celta de Vigo.

Tip de redactie