Voetbal

Doelman Weidenfeller (36) gaat zestiende seizoen in bij Dortmund

Borussia Dortmund heeft dinsdag het contract van Roman Weidenfeller met een jaar verlengd. De 36-jarige doelman gaat al zijn zestiende seizoen in bij de Duitsers. 

Weidenfeller speelt sinds het seizoen 2002/2003 bij Borussia Dortmund, dat hem destijds overnam van 1. FC Kaiserslautern. Geen enkele andere speler in de historie van Dortmund stond ooit langer onder contract bij de club. 

De voormalig Duits international werd met Dortmund landskampioen in 2011 en 2012. In dat laatste jaar veroverde hij ook de DFB Pokal.

In het seizoen 2012/2013 haalde Weidenfeller de Champions League-finale met Dortmund, die werd gewonnen door Bayern München. Met het Duitse elftal werd de doelman in 2014 als tweede goalie wereldkampioen. 

Weidenfeller, wiens contract nu doorloopt tot medio 2018, fungeert momenteel als reservekeeper bij Dortmund. Hij kwam dit seizoen tot dusver in zeven competitiewedstrijden, twee Champions League-duels en twee bekerwedstrijden in actie.

Begeleiden

Weidenfeller vindt het niet erg dat hij geen vaste plek meer heeft onder de lat. "Ik vind het mooi om Roman Bürki nog een jaar te begeleiden bij de ontwikkeling die hij doormaakt en een jonge keeper te helpen op weg naar de top. Daarom heb ik bijgetekend."

Ook directeur Michael Zorc is erg blij met het langer binden van Weidenfeller. "Roman is niet alleen een rolmodel wiens ervaring heel belangrijk is. Het is ook een fysiek ijzersterke keeper die ons team nog goed kan helpen. Hij hoort bij de Dortmund-familie en ik ben blij dat hij nog een jaar door wil." 

Weidenfeller kan dit seizoen nog de DFB Pokal winnen met Dortmund. De Duitsers staan op 27 mei in de finale tegenover Eintracht Frankfurt.

Bekijk het programma en de stand in de Bundesliga

Tip de redactie