Voetbal

Higler scheidsrechter bij kampioensduel Feyenoord

De KNVB heeft Dennis Higler dinsdag aangesteld als scheidsrechter voor de mogelijke kampioenswedstrijd van Feyenoord, zondag tegen Heracles Almelo.

Feyenoord is bij een overwinning in de eigen Kuip zeker van de eerste landstitel sinds 1999.

De Rotterdammers hadden zich afgelopen zondag al kunnen verzekeren van het kampioenschap, maar de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst ging toen verrassend met 3-0 onderuit tegen Excelsior.

Directe achtervolger Ajax hield wel drie punten over aan het duel met Go Ahead Eagles (4-0) en verkleinde het gat zodoende tot één punt.

De Amsterdammers gaan drie dagen na de return tegen Olympique Lyon in de halve finales van de Europa League op bezoek bij Willem II en mogen bij een overwinning én puntenverlies van Feyenoord zelf de schaal in ontvangst nemen. De wedstrijd in Tilburg staat onder leiding van arbiter Serdar Gözübüyük.

14.30 uur

Alle negen duels van de laatste speelronde in de Eredivisie beginnen om 14.30 uur.

Björn Kuipers en Danny Makkelie zijn niet beschikbaar. De twee internationale leidsmannen moeten zich in Zuid-Korea melden. Kuipers en Makkelie (als videoscheidsrechter) gaan daar aan de slag op het WK voor spelers onder 20 jaar.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Tip de redactie